Rijke Belgische medaille-oogst op het Wereldkampioenschap Dubbel

Peter Duyck keerde voor het wereldkampioenschap Racketlon in het dubbelspel, dat dit jaar in België plaatsvond, terug na een 2-jarige afwezigheid op het internationale circuit. Hij deed dit met succes, want samen met huidig belgisch kampioene Lieselot De Bleeckere wist hij de bronzen medaille in de Elite-reeks Mixed A Doubles te veroveren! De match voor brons werd een thriller, die uiteindelijk met slechts 1 punt verschil door onze Belgen werd gewonnen.

Jef Duyck (de zoon van Peter) deed het nog beter dan zijn vader. Samen met Alexander Eeman zorgde hij voor goud in de jeugdreeks Juniors u13 Doubles.

Maar ook in de andere reeksen werden er medailles behaald. Jolien Naessens en Pieter De Bleeckere werden derde in de reeks Mixed B Doubles. Hans Abbeloos en Peter Van De Casteele deden hetzelfde in de reeks Men D Doubles.

Aansluitend op het WK dubbel, was er ook het King of Rackets Super World Tour toernooi, met dit jaar uiteraard alleen enkelspel. Daar konden Tim Van Herbruggen en Kristof Claesen beslag leggen op respectievelijk de tweede en de derde plaats in de reeks Men D. 


Peter Duyck en Lieselot De Bleeckere halen brons in de Elite-reeks