Overwinningen voor Peter Duyck en Lieselot De Bleeckere op Antwerp Open

Foto: Inge Omey

 

Van 3 tot 5 november vond in Hove de Antwerp Open plaats. Dit toernooi is een van de twee inernationale toernooien op Belgische bodem. Hans Abbeloos stond in voor de perfect verlopen organisatie van dit internationaal zeer gewaardeerde toernooi.

De Brit Dan Busby werd de grote winnaar met overwinningen in zowel Men Elite Singles als Men Elite Doubles. In de finale versloeg hij onze landgenoot Peter Duyck.
De reeks Women Elite Singles werd gewonnen door Nicole Eisler voor onze langenote Lieselot De Bleeckere.

Toch konden Peter en Lieselot ons land overwinningen in de Elite reeksen bezorgen. Peter won samen met zijn dubbelpartner Dan Busby de reeks Men Elite Doubles. Lieselot won met haar dubbelpartner Kasper Jønsson de reeks Mixed Elite Doubles.

Verder waren er in de Elite reeks nog ereplaatsen voor Pieter De Bleeckere, Jolien Naessens en Senne Blommaert. Pieter en Jolien behaalden samen de derde plaats in de reeks Mixed Elite Doubles. Senne werd samen met zijn dubbelpartner Luka Penttinen derde in de reeks Men Elite Doubles.

In de B-reeks slaagde alleen Karen Opdencamp erin een ereplaats te halen voor de Belgen. Zij werd tweede in de Women B Singles reeks.

In de C-reeks was het België boven, met zowel een volledig Belgisch podium bij Men C Singles (Nicolas Anckaert, Hans Van Daele en Jonathan Rucquoy) als bij Women C Singles (Katja Vranckx, Astrid Dierckx en Valerie Salzman). Glenn De Tollenaere en Eef Van Remoortere behaalden samen de derde plaats in de reeks Mixed C Doubles.

In de reeksen D, E en junioren waren de Belgische deelnemers ruim in de meerderheid en haalden dan ook tal van ereplaatsen. De volgende Belgen haalden er het podium: Yannick Naudts, Michael Mercier, Niki Cocquyt, Guy Dethier, Jan Matthijs, Thyago Martens en Arthur Cocquyt. 

Alle resultaten zijn te vinden op fir.tournamentsoftware.com.