Gent Open 2023 - Belgisch Kampioenschap

Datum: 
Sunday, 3 December, 2023

Inschrijvingen

Inschrijven kan tot 26 november op toernooi.nl.

Schrijf je in volgens je racketlonklassement (heren dames). Heb je nog geen racketlonklassement, dan kan je een theoretisch initieel klassement berekenen op www.racketlon.be/nl/initieel-klassement.

Inschrijven in een hogere reeks is altijd toegelaten. Indien u zich lager probeert in te schrijven dan uw klassement, zullen wij uw inschrijving aanpassen. Naargelang het aantal inschrijvingen is het altijd mogelijk dat reeksen samengevoegd worden.

Voor wie?

Op dit toernooi zijn zowel de A-spelers als beginnende recreanten welkom. We voorzien namelijk:

  • 6 reeksen heren (van de A-reeks voor de topspelers tot de E-reeks beginners + een reeks voor rostoelgebruikers)
  • 4 reeksen dames (van de A-reeks voor de topspelers tot de C-reeks beginners + een reeks voor rostoelgebruikers)

Dit toernooi geldt tevens als Belgisch Kampioenschap. Niet-Belgen kunnen zich ook inschrijven, maar komen niet in aanmerking voor het podium van het Belgisch Kampioenschap.

Moet je racketlonervaring hebben om mee te doen?

Om deel te nemen aan dit kampioenschap moet je geen ervaring hebben in alle vier de sporten. Vanuit je ervaring uit de ene sport, kan je meestal min of meer je plan trekken in de andere racketsporten.

Geen stress indien je sommige sporten niet of nauwelijks kunt. Bij racketlon heerst een heel ontspannen sfeer.

Ken je niet van alle sporten de precieze spelregels? Ook dit is geen probleem, want er is altijd wel iemand in de buurt die je een woordje uitleg zal willen geven.

Wat kost het?

De prijs voor deelname aan het Belgisch Kampioenschap bedraagt 25 euro (15euro voor -18 jarigen).

Indien nodig, kan je al het nodige materiaal ter plaatse gratis huren.

Elke speler speelt twee tot vier wedstrijden (1 wedstrijd = 1 set tafeltennis + 1 set badminton + 1 set squash + 1 set tennis) op dit BK, zodat je verzekerd bent van een toffe, sportieve dag, ongeacht je resultaten.

UiTPAS

Racketlon Belgium is UiTPAS partner voor dit toernooi. UiTPAS Gent is een spaar- en voordeelkaart voor allerlei vrijetijdsactiviteiten in Gent. Neem je deel aan dit toernooi? Vergeet dan je UiTPAS kaart niet mee te nemen! Je kan aan het onthaal van de Tennishal een punt sparen aan de UiTPAS-zuil. Ben je inwoner van Gent en heb je recht op verhoogde tegemoetkoming? Dan krijg je met je UiTPAS 80% korting op de inschrijvingsprijs.

Alle informatie over UiTPAS Gent vind je op: https://uitin.gent.be/uitpas/wat.

Praktische info

De eerste wedstrijden starten ten vroegste om 8.30 uur en de laatste wedstrijden zijn ten laatste om 17.30 uur gedaan.

De precieze uren hangen af van het definitieve aantal deelnemers. Enkele dagen voor de start van het toernooi ontvang je een mail met het startuur van je eerste wedstrijd en kan je het volledige toernooischema raadplegen.

Je speelt twee tot vier wedstrijden die elk meestal iets meer dan een uur duren, zodat je een volledige dag moet voorzien.

De wedstrijdtafel staat opgesteld in de sporthal van Sport Vlaanderen aan de Watersportbaan. In deze hal wordt tafeltennis en badminton afgewerkt. Squash en tennis worden gespeeld in de tennishal van de Gentse sportdienst op het domein Blaarmeersen. Deze twee hallen liggen op wandelafstand van elkaar.

Wie niet vertrouwd is met het toernooi, downloadt best de wegbeschrijving.

Zit je nog met vragen, stuur dan gerust een mailtje naar bk@racketlon.be.

Met de steun van

    

Topsporthal Vlaanderen

14 Zuiderlaan
Gent 9000
Belgium
Phone+32 475 62 41 90

Show on a map